Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 26.10
    Zupa mleczna 2% z płatkami górskimi 200ml (A:7). Pieczywo: Dworskie 40g, Masło 82%5g, Pomidor, Papryka, Zielony ogórek Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 26.10
    Kapuśniak z ziemniakami na wywarze drobiowym 200ml (A:1,7,9). Pieczeń rzymska 60 g w sosie śmietanowym 20 ml Kasza 100g Buraczki z cebulką na ciepło 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 26.10
    Budyń 150ml Jabłko 1/2szt (A:1,7)

Śniadanie

  • 27.10
    Pieczywo: Bułka razowa 40g, Masło 82% 5g, Ser żółty 20g, Zielony ogórek, Roszpunka Marchew do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml Kakao z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 27.10
    Zupa koperkowa z ryżem na wywarze drobiowym 200ml(A:1,7,9). Makaron 100 g z sosem pomidorowym z mięsem mielonym 60g posypany żółtym serem Brokuł na parze z migdałami 60g Kompot wieloowocowy 200ml(A:1,7)

Podwieczorek

  • 27.10
    Jogurt owocowy 1 szt. Ciastka zbożowe (A:7)

Śniadanie

  • 28.10
    Pieczywo: Razowe40g, Masło 82%5g, 20g, Szyneczka z indyka 20g, Pomidor, Papryka Herbata z miodem i cytryną 200ml, Kawa inka z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 28.10
    Żurek z ziemniakami i kiełbasą na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Pieczeń z indyka 60g w sosie cebulowym Ziemniaki 100 g Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i ziarnami słonecznika 60 g Kompot wieloowocowy 200ml. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 28.10
    Kasza manna z musem owocowym 200 ml Biszkopty (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 29.10
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 82% 5g, Pasta jajeczna 20g, Ogórek kiszony, Roszpunka, Marchew do chrupania Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 29.10
    Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze wołowym 200 ml (A:1,9). Kotlet schabowy w panierce60g Ziemniaki 100g Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i porem 60g Sok świeżo wyciskany (jednodniowy) 150ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 29.10
    Mix owocowy (Jabłko, Banan, Kiwi, Winogron) 150g Wafle zbożowe

Śniadanie

  • 30.10
    Pieczywo: pszenno- żytnie 40g, Masło 82%5g, Miód, Zielony ogórek, Pomidor Roszpunka Herbata z miodem i cytryną200ml Kakao z mlekiem 2% (A:1,3,7)

Obiad

  • 30.10
    Zupa z krem z dyni z pestkami słonecznika na wywarze warzywnym 200ml(A:1,7). Ryba 60 g po grecku Ryż 100g Sałatka z kapusty kiszonej z koperkiem miodem i sezamem60g, Kompot wieloowocowy 200ml(A:1,3,4,7,11)

Podwieczorek

  • 30.10
    Koktajl owocowy 200ml Banan 1/2szt (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli