Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 21.06
    Zupa mleczna z płatkami górskimi 200ml (A:7). Pieczywo: Dworskie 40g, Masło 82% 5g, Pomidor, Ogórek zielony, Marchew do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 21.06
    Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,9). Spaghetti 100g z mięsem mielonym 60 g i sosem pomidorowym posypane żółtym serem Jabłko 1/2szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 21.06
    Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym 150 ml (wyrób własny), Biszkopty (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 22.06
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 82% 5g, Miód, Ser żółty 10g, Rzodkiewka, Zielony ogórek, Sałata, Herbata z cytryną 200ml Kawa inka z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 22.06
    Zupa krupnik z kasza jęczmienną i zieloną pietruszką na wywarze drobiowym 200ml (A:9). Paluszki rybne 60g Ziemniaki purre 100g Marchewka z groszkiem na ciepło 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 22.06
    Actimel 1 szt. Jabłko ½ szt. (A:7)

Śniadanie

  • 23.06
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40 g, Masło 82% 5g, Pasta twarogowa z tuńczykiem 10g, Pomidor, Rzodkiewka, Zielony ogórek, Sałata, Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml, Kakao z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 23.06
    Zupa pomidorowa z makaronem, zieloną pietruszką i śmietaną na wywarze drobiowym 200ml (A:1,3,7,9). Polędwiczka wieprzowa 60g w sosie cebulowym Kasza mieszana 100g Kapusta czerwona z jabłkiem na ciepło 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 23.06
    Galaretka 150ml, Ciastko Müsli 1 szt. (A:1,5,6,7,8)

Śniadanie

  • 24.06
    Pieczywo: Bułka z sezamem 40g, Masło 82% 5g, Szynka 20g, Pomidor, Rzodkiewka, Sałata, Herbata owocowa z miodem i cytryną 200 ml, Kakao z mlekiem 2% (A:1,3,7)

Obiad

  • 24.06
    Zupa szpinakowa z ziemniakami i śmietaną na wywarze mięsnym 200 ml(A:1,7,9). Gulasz drobiowy z papryką 60g/30ml Ryż 100g Sałatka z ogórków mieszanych z zieloną cebulka i marchewką 60 g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 24.06
    Banan 1 szt. Soczek 1 szt. 200ml

Śniadanie

  • 25.06
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 82% 5g, Jajko 30g, Ser żółty 10 g, Rzodkiewka, Pomidor, Zielony ogórek Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 25.06
    Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9). Makaron 100g z serem białym 30g Banan 1/2szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 25.06
    Mus owocowy 1 szt. Pałka kukurydziana

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli