Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 16.09
    Chleb mieszany z masłem (82%), pasztet drobiowy, biały ser z ogórkiem kiszonym, papryka, zielony ogórek, biały serek, papryka (A:1,7) - 60g/20g. Kawa inka z mlekiem 3,2%, herbata ziołowa z miodem i cytryną (A: 7) - 200ml.

Obiad

  • 16.09
    Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami, śmietaną 12% i koperkiem (A: 9) - 200ml. Spaghetti carbonara/jabłko (A:1,7) - 200g. Kompot wieloowocowy - 200ml.

Podwieczorek

  • 16.09
    Bułka z masłem(82%) szynka drobiowa, zielony ogórek (A:1,7) - ½ szt. Herbata owocowa z miodem i cytryną -200ml.

Śniadanie

  • 17.09
    Zupa mleczna z kaszą manną (A:1,7) - 200ml. Chleb mieszany z masłem (82%), jajko, biały ser zielona cebulka (A:1,7) - 60g/20g. Marchew i jabłko do chrupania. Herbata miętowa z miodem i cytryną - 200ml.

Obiad

  • 17.09
    Rosół z ryżem na wywarze mięsnym z zieloną pietruszka (A:1,9) - 200ml. Kotlet wieprzowy w sosie własnym (A:1,3) - 60g. Ziemniaki/sałatka z buraczków czerwonych/jabłko150g/80g. Kompot wieloowocowy - 200ml.

Podwieczorek

  • 17.09
    Kisiel truskawkowy i andruty waniliowe (A:1,3,7) - 100ml/1szt.

Śniadanie

  • 18.09
    Chleb mieszany z masłem (82%), parówki cielęce na ciepło, ketchup, (A:1,7) - 60g/50g. Marchew i jabłko do chrupania. Kakao z mlekiem 3,2%, herbata lipowa z miodem i cytryną (A:7) - 200ml.

Obiad

  • 18.09
    Zupa brokułowa na wywarze drobiowym z ziemniakami i zieloną pietruszką (A:7,9) - 200ml. Pierogi leniwe z masłem (82%) na słodko/brzoskwinia (A:1,3,7) - 150g/30ml. Kompot wieloowocowy - 200ml.

Podwieczorek

  • 18.09
    Babka drożdżowa z serem (A:1,3,7) - 40g. Herbata rumiankowa z miodem i cytryną - 200ml.

Śniadanie

  • 19.09
    Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (A:1,7) - 200ml. Chleb mieszany z masłem (82%) i żółtym serem, pomidor, ogórek zielony (A:1,7) - 60g/20g. Marchew i jabłko do chrupania. Herbata owocowa z miodem i cytryną - 200ml.

Obiad

  • 19.09
    Zupa krupnik na wywarze drobiowym z ziemniakami i zieloną pietruszką (A:1,9) - 200ml. Potrawka z kurczaka z bukietem warzyw (A:1,3) - 60g/30g. Ryż/winogrona (A:1) - 150g. Kompot wieloowocowy - 200ml.

Podwieczorek

  • 19.09
    Serek puszysty waniliowy/bananowy (A:1,3) - 100g.

Śniadanie

  • 20.09
    Chleb mieszany z masłem (82%), schab pieczony w ziołach, ogórek konserwowy, biały ser, papryka, (A:1,4,7) - 60g/20g. Kawa z mlekiem, herbata czarna z miodem i cytryną (A:7) - 200ml.

Obiad

  • 20.09
    Zupa koperkowa z kaszą manną na mięsie (A:1,9) - 200ml. Ryba panierowana (A:1,3) - 2-3 szt. Ziemniaki/surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zieloną cebulką - 150g/80g. Kompot wieloowocowy - 200ml.

Podwieczorek

  • 20.09
    Melon/wafle ryżowe z polewie jogurtowej (A:1,3,7) - 100g/1szt.

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.