Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 11.11
    Święto Niepodległości

Obiad

  • 11.11
    Święto Niepodległości

Podwieczorek

  • 11.11
    Święto Niepodległości

Śniadanie

  • 12.11
    Pieczywo: graham 30g, masło 82% 5g, pasta twarożkowa z czerwoną papryką 20g, oliwka zielona bez pestki, pomidor, sałata(A:1,3,7,11) Marchewka do chrupania. Herbata owocowa z miodem i cytryną 150ml.

Obiad

  • 12.11
    Zupa krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze drobiowym 200ml (A:1,3,7,9) Makaron carbonala 100g z szyneczką i serem żółtym60g (A:1,3,7) Jabłko 1szt. Kompot truskawkowy 200ml.

Podwieczorek

  • 12.11
    Serek pyszny truskawkowy lub waniliowy 140g / Petitki/ Jabłko 1szt (A:1,3,7). Herbata owocowa z miodem i cytryną 150ml.

Śniadanie

  • 13.11
    Pieczywo: orkiszowe z pradawnymi ziarnami 30g, masło 82% 5g, kiełbaski z szynki60g na ciepło, ketchup, sałata, pomidor (A:1,3,7,11) Marchew do chrupania. Herbata owocowa z cytryną150ml, Kawa inka z mlekiem 3,2%150ml (A:1).

Obiad

  • 13.11
    Zupa pomidorowa z makaronem zwierzątka, zieloną pietruszką i śmietaną ,na wywarze wołowym 200ml (A:1,7,9). Polędwiczka duszona 60g, Ziemniaki 100g, Surówka z białej kapusty z koperkiem i pomidorami koktajlowymi posypana ziarnami słonecznika, Kompot wieloowocowy 200ml Jabłko/banan.

Podwieczorek

  • 13.11
    Bułka z makiem30g, z masłem82%, ser żółty, zielony ogórek(1,3,4,7). Sok z świeżo wyciskanych owoców truskawka 150ml.

Śniadanie

  • 14.11
    Zupa mleczna3,2% z płatkami owsianymi 200ml (A:7). Pieczywo: pszenno-żytnie30g, masło82%5g, dżem, papryka, sałata, zielony ogórek (A:1,3,7,11) Marchewka do chrupania Herbata owocowa z cytryną 150ml.

Obiad

  • 14.11
    Zupa brukselkowa z jarzynami, zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,3,7,9). Gulasz z indyka60g/80ml. Kasza orkiszowa100g, Buraczki tarte60g na ciepło. Kompot śliwkowy 200ml / Owocowy mix (jabłko, mandarynka, melon).

Podwieczorek

  • 14.11
    Kisiel malinowy 150ml (wyrób własny), Gruszka 1szt. Herbata owocowa z miodem i cytryną 150ml.

Śniadanie

  • 15.11
    Pieczywo: bułka wieloziarnista 30g, masło 82% 5g, jajecznica70g, pomidor, ogórek zielony, sałata, Marchew do chrupania (A:1,3,7,11), Herbata owocowa z miodem i cytryną150ml.

Obiad

  • 15.11
    Zupa selerowa z ryżem brązowym, zielona pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,3,7,9) Ryba60g z warzywami80g, Ziemniaki 100g Sok ze świeżo wyciskanych jabłek 150ml. Kiwi 1szt.

Podwieczorek

  • 15.11
    Kanapka orkiszowa 30g z twarożkiem, pomidorem koktajlowym i zieloną cebulką (A:1,3,7,9), Banan 1szt / Kompot wieloowocowy 150 ml.

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.