Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 03.10
    Zupa mleczna z kaszą manną 2% 200 ml (A:1,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 82% 5g, Ser żółty 10g, Papryka, Jabłko, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 03.10
    Zupa szpinakowa z ryżem na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Makaron carbonara 100g z szyneczką 50g posypany serem żółtym Pomidor koktajlowy Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 03.10
    Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym 160 ml (wyrób własny)Wafelek ryżowy (A:7)

Śniadanie

  • 04.10
    Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 82% 5g, Miód, Serek almette 10g, Zielony ogórek, Rzodkiewka, Roszpunka, Herbata z cytryną 200 ml, Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 04.10
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym 160g w sosie pomidorowym Jabłko ¼ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 04.10
    Bułka kajzerka 40g, masło 82% 5g, Ser żółty 20g, Ogórek zielony Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 05.10
    Pieczywo: Pszenno-żytnie 40g, Masło 82% 5g, Pasta twarogowa z tuńczykiem 20g, Ser żółty 10g, Ogórek kiszony, Pomidor, Herbata z cytryną 200ml, Kakao z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 05.10
    Rosół z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze mieszanym 200ml (A:1,3,7,9). Kotlet drobiowy panierowany60g Ziemniaki purre 100g Surówka z kapusty mieszanej z papryką, rzodkiewką i zielonym ogórkiem 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 05.10
    Kisiel 160ml (wyrób własny) Banan 1 szt.

Śniadanie

  • 06.10
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 82% 5g, Kiełbaska 1 szt. Serek almette 10g, Zielony ogórek, Papryka, Ketchup, Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 06.10
    Zupa krem z fasolki szparagowej z pestkami dyni na wywarze mieszanym 200 ml (A:1,7,9). Pieczeń ze schabu 60g w sosie cebulowym Kasza jęczmienna 100 g Czerwona kapusta z jabłkiem 60g Sok jednodniowy 160 ml(jabłko, ogórek, szpinak, cytryna) (A:1,7)

Podwieczorek

  • 06.10
    Owocowy mix: Winogron/Banan/Gruszka Pałka kukurydziana

Śniadanie

  • 07.10
    Pieczywo: Orkiszowe z ziarnami 40g, Masło 82% 5g, Jajko 1 szt., Serek almette 10g, Zielony ogórek, Papryka, Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 07.10
    Barszcz ukraiński z ziemniakami na wywarze warzywnym 200 ml (A:9). Ryba Miruna 60g z pieca Czerwone risotto 100g Brokuł oprószony migdałami z pary 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,4,7,8,9)

Podwieczorek

  • 07.10
    Skyr 1 szt. Jabłko 1/4szt. (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli