Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 27.09
    Zupa mleczna (2%) z kaszą manną 200 ml (A:7). Pieczywo: Pszenno żytnie 40 g, Masło 82% 5g, Pomidor, Zielony ogórek, Marchewka Herbata owocowa z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 27.09
    Grochówka z kiełbasą i zielona pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,9). Makaron świderki 100 g z białym serem 40g polany masełkiem Jabłko 1/2szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 27.09
    Śliwka duża 1 szt. Pałka kukurydziana

Śniadanie

  • 28.09
    Pieczywo: Chleb dworski40 g, Masło 82% 5g, Dżem, Miód, Zielony ogórek, Rzodkiewka, Sałata, Herbata owocowa z cytryną 200ml, Mleko (2 %) 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 28.09
    Zupa krem z białych warzyw z grzankami na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Gołąbki bez zawijania 160 g w sosie pomidorowym Śliwka 1 szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 28.09
    Bułka kajzerka 40g, Serek almette, Ogórek kiszony, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 29.09
    Pieczywo: Pszenne 40 g, Masło 82% 5g, Kiełbaska 1 szt., Pomidor, Sałata, Herbata z miodem i cytryną 200ml, Kakao z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 29.09
    Zupa pomidorowa z ryżem, zieloną pietruszką i śmietaną 12% na wywarze mięsnym drobiowym 200ml (A:9). Jajko 1/2 szt. w sosie koperkowym Ziemniaki pure 100g Sałatka z kapusty mieszanej z jabłkiem i marchewką 60 g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 29.09
    Galaretka 150 ml, Biszkopty (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 30.09
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 82% 5g, Pasta twarożkowa z łososiem 20 g, Pomidor koktajlowy, Ogórek kiszony, Herbata z cytryną 200 ml, Mleko z miodem 2 % 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 30.09
    Rosół z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:9). Pieczeń schabowa 60g w sosie własnym Kasza burgur 100g Ogórek kiszony Sok jednodniowy „królewski”(marchew, jabłko, cytryna) 160 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 30.09
    Owocowy mix: Jabłko/Winogron/Mandarynka

Śniadanie

  • 01.10
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 82% 5g, Ser żółty 20g, Zielona cebulka, Rzodkiewka, Papryka, Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 01.10
    Kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9). Ryba po grecku 60g w warzywach 30g Ryż paraboliczny 100 g Winogron 1 szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,4,7)

Podwieczorek

  • 01.10
    Jogurt pitny 1 szt. (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli