Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 24.01
    Zupa mleczna z kaszą manną 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 82% 5g, Pomidor, Zielony ogórek, Marchewka Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 24.01
    Krupnik z zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:9). Makaron 100g carbonara z szyneczką 40g Jabłko 1/4szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 24.01
    Mix owoców Chrupki kukurydziane

Śniadanie

  • 25.01
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 82% 5g, Kiełbaska 1 szt., Ogórek zielony, Rzodkiewka, Sałata, Ketchup Herbata owocowa z cytryną 200ml Kawa inka z mlekiem 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 25.01
    Pomidorowa z makaronem, zieloną pietruszką i śmietaną na wywarze drobiowym 200ml (A:9). Kotlecik mielony 60g Ziemniaki 100g Surówka z kapusty mieszanej z warzywami i ziarnami słonecznika 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 25.01
    Kisiel 160 ml Jabłko ¼ szt.

Śniadanie

  • 26.01
    Pieczywo: Domowe 40g, Masło 82% 5g, Ser żółty 20g, Papryka, Ogórek zielony, Sałata, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 26.01
    Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Makaron łazanki 100g z mięsem i kiełbasą 60g Jabłko ¼ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 26.01
    Galaretka 160 ml Wafle ryżowe

Śniadanie

  • 27.01
    Pieczywo: Królewskie 40 g, Masło 82% 5g, Pasta twarożkowa z tuńczykiem 20g, Pomidor koktajlowy, Sałata, Rzodkiewka, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 27.01
    Zupa ogórkowa z ryżem, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsnym 200 ml(A:1,7,9). Gulasz wołowy z papryką 60g/90ml Kasza bulgur 100 g Buraczki z jabłkiem 60g Sok jednodniowy (jabłko, marchew, pomarańcza, burak) 160 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 27.01
    Bułka kajzerka 40g, Masło 82%, 5g, Ser żółty 10g, Ogórek zielony, Herbata z miodem i cytryną 200 ml(A:1,3,7)

Śniadanie

  • 28.01
    Pieczywo: Korsarz 40 g, Masło 82% 5g, Jajecznica 20g, Papryka, Zielony ogórek, Zielona cebulka, Herbata z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 28.01
    Zupa jarzynowa z kaszą manną i zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Ryba Miruna z pieca 60g Ziemniaki purre 100g Warzywa z wody 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 28.01
    Banan 1 szt.

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli