Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 13.01
    Pieczywo: pszenno-żytnie30g, masło 82% 5g, pasta jajeczna z koperkiem30g, pomidor, ogórek zielony, sałata (A:1,3,7) Marchew do chrupania. Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Obiad

  • 13.01
    Żurek z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze drobiowym 200ml (A:1,7,9). Pierogi leniwe 3szt. polane masełkiem 82% Surówka z marchewki z brzoskwinią 60g (A:1,3,7). Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek

  • 13.01
    Sałatka owocowa (banany, jabłko, winogrona) / Biszkopty bez cukru (A:1,3,7). Herbata z cytryną i miodem 200ml.

Śniadanie

  • 14.01
    Płatki mieszane na mleku 200ml (A:1,7). Pieczywo: graham 20g, masło 82% 5g, pomidor, zielona cebulka, ogórek zielony, roszpunka (A:1,3,7). Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Obiad

  • 14.01
    Rosół z zacierką i zieloną pietruszką na wywarze mięsno-warzywnym 200ml (A:1,3,7,9). Pulpeciki wieprzowe 60g w sosie porowym 40ml. Ryż 100g. Buraczki z jabłkiem 50g (A:1,7). Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek

  • 14.01
    Bułka wieloziarnista 30g z masłem 82%, 5g, szynka z indyka20g, papryka (A:1,3,7). Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Śniadanie

  • 15.01
    Pieczywo: bułka wieloziarnista 30g, masło 82% 5g, szynka z kurczaka, ogórek kiszony, sałata (A:1,3,7). Marchew do chrupania. Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:7).

Obiad

  • 15.01
    Zupa pomidorowa z makoronem gwiazdki, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Placki ziemniaczane 2szt z sosem miodowo koperkowym na jogurcie naturalnym 40ml Jabłko 1/2szt (A:1,3,7). Kompot owocowy 200ml.

Podwieczorek

  • 15.01
    Ciasto murzynek (wyrób własny) Maślanka 80ml (A:1,3,7).

Śniadanie

  • 16.01
    Pieczywo: ciemne z ziarnami 30g, masło 82% 5g, ser żółty 20g, zielony ogórek, pomidor, (A:1,3,7). Marchew, jabłko do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Obiad

  • 16.01
    Krupnik z zieloną pietruszką wywarze warzywno- mięsnym (A:9). Pieczeń indycza w sosie śmietanowym, Kluski śląskie 2-3szt, Sałatka z kapusty białej z zielonym ogórkiem, papryką, zieloną cebulką i ziarnami słonecznika 50g (A:1,7). Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek

  • 16.01
    Drożdżówka z serem. Jabłko (A:1,3,7). Kakao z mlekiem (A:7).

Śniadanie

  • 17.01
    Pieczywo: pszenno-żytnie30g, masło 82% 5g, pasta twarożkowa z tuńczykiem 30g i zieloną cebulką, pomidor, sałata (A:1,3,7). Marchew, jabłko do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Obiad

  • 17.01
    Zupa ziemniaczana z śmietaną , zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9). Jajko 1/2szt w sosie koperkowym. Ziemniaki purre 100g. Sałatka z ogórków mieszanych z cebulką Jabłko 1/2szt (A:1,3,7). Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek

  • 17.01
    Kisiel malinowy 150ml (wyrób własny). Banan 1/2 szt(A:1).

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.