Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 18.01
    Zupa z płatkami owsianymi 200ml (A:1,7). Chleb Pszenno żytni 40g Masło 82%, 5g, Zielony ogórek, Pomidor, Marchew do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 18.01
    Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze drobiowym 200 ml(A:1,7,9). Spaghetti 100g z mięsem mielonym 60h i sosem pomidorowym posypane żółtym serem Jabłko 1/2 szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 18.01
    Koktajl owocowy 150ml Banan 1/2szt. (A:7)

Śniadanie

  • 19.01
    Pieczywo: Razowe 40g, Masło 82% 5g, Kiełbaska na ciepło 1szt, Sałata, Pomidor, Ketchup, Marchew do chrupania Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 19.01
    Rosół z makaronem i zielona pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Pieczeń 60g w sosie własnym Kasza 100g Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (papryka, kukurydza) 60g Kompot wiśniowy 200ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 19.01
    Galaretka 150ml Wafle ryżowe Jabłko 1/2szt.

Śniadanie

  • 20.01
    Pieczywo: Bułka z sezamem40g, Masło 82% 5g, Dżem, Ogórek zielony, Roszpunka, Marchew do chrupania Kawa inka z mlekiem 200ml Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 20.01
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zielona pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Jajko 1 szt. w sosie koperkowym 60 g Ziemniaki 100g Marchewka z groszkiem 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 20.01
    Bułka kajzerka 40g, Serek almette, Zielony ogórek Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 21.01
    Pieczywo: Razowe 40g, Masło 82% 5g, Ser żółty 20g, Pomidor, Zielony ogórek, Roszpunka Herbata z miodem i cytryną 200ml Kakao z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 21.01
    Zupa jarzynowa z kaszą manną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,9). Potrawka z kurczaka 60g/30 ml Ryż 100g Sałatka z ogórków mieszanych 60g Sok jabłkowy 200ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 21.01
    Budyń 150ml (wyrób własny) Jabłko 1/2szt (A:1,7)

Śniadanie

  • 22.01
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 82% 5g, Jajko 30g, Papryka, Zielony ogórek, Roszpunka Herbata owocowa z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 22.01
    Zupa krem z marchewki z grzankami na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Ryba panierowana 60g. Ziemniaki 100g Fasolka szparagowa na ciepło z koperkiem 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 22.01
    Jogurt 1 szt. Flipsy (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli