Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 29.06
    Zupa mleczna z kaszą manną 200ml (A:7). Pieczywo: żytnie 30g, masło 82% 5g, ser żółty 20g, ogórek konserwowy, rukola (A:1,3,7). Marchew do chrupania. Herbata z miodem i cytryną 200ml.

Obiad

  • 29.06
    Krem ze szpinaku z grzankami na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Pierogi leniwe 4 szt. polane masełkiem. Ananas 1 plasterek. Kompot agrestowy 200ml

Podwieczorek

  • 29.06
    Naleśnik z dżemem 1szt. Herbata z miodem i cytryną 200ml (A;1,3,7)

Śniadanie

  • 30.06
    Pieczywo: dworskie 30g, masło 82% 5g, jajko 30g, ogórek zielony, rukola. Herbata owocowa z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 30.06
    Zupa jarzynowa z ryżem i koperkiem na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9). Kotlecik mielony 60g w sosie śmietanowym. Kasza orkiszowa 100g. Fasolka szparagowa żółta z zieloną pietruszką na ciepło 60g. Kompot wieloowocowy 200ml (A1,3,7)

Podwieczorek

  • 30.06
    Koktajl malinowy 200ml (A:7)

Śniadanie

  • 01.07
    Wakacje

Obiad

  • 01.07
    Wakacje

Podwieczorek

  • 01.07
    Wakacje

Śniadanie

  • 02.07
    Wakacje

Obiad

  • 02.07
    Wakacje

Podwieczorek

  • 02.07
    Wakacje

Śniadanie

  • 03.07
    Pieczywo: żytnie 30g, masło 82%5g, jajko 30g, papryka, sałata Herbata owocowa z miodem i cytryną, Kakao z miodem 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 03.07
    Zupa krem z czerwonych warzyw z pestkami dyni na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9). Pulpety rybne na parze 60g w sosie śmietanowy 50ml. Ziemniaki 100g, Bukiet warzyw z migdałami na ciepło 70g (A:1,3,4,7,9). Kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek

  • 03.07
    Racuszki z jabłkiem 1 szt, Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli