Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

amanita-muscaria-159452_640x
Muchomorki
bee-705412_640x
Pszczółki
frog-152631_640x
Żabki
blackberry-3116389_640x
Jagódki
sowki
Sówki

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 24.02
    Pieczywo: graham 30g, mało 82%5g, kiełbaski na ciepło 60g, ketchup, pomidor, ogórek zielony, roszpunka Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 24.02
    Zupa krem z białych warzyw z zielona pietruszką i śmietaną na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Ryż 100g z truskawkami na jogurcie naturalnym 50ml Jabłko ½ szt (A:1,7). Kompot agrestowo rabarbarowy 200ml

Podwieczorek

  • 24.02
    Bułka wieloziarnista 30g z masłem 82%5g, szynka z indyka, papryka, Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 25.02
    Płatki mieszane na mleku 200ml (A:7). Pieczywo: orkiszowe z pradawnymi ziarnami 30g,mało 82%5g, papryka, zielony ogórek, sałata, Marchew do chrupania (A:1,3,7)

Obiad

  • 25.02
    Rosół z kaszą manną i zielona pietruszką na wywarze drobiowym 200ml (A:9). Lazania 100g z mięsem wieprzowym 60g i żółtym serem 20g, Mandarynka 1/2szt (A:1,3,7) Kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek

  • 25.02
    Galaretka z malinami 150g z jogurtem naturalnym Banan 1/2zt (A:7)

Śniadanie

  • 26.02
    Grupy Muchomorki i Sówki zabierają na wycieczkę: bułka kajzerka z masłem82%,5g i ser żółty 20g, banan 1szt. drożdżówka z serem, woda niegazowana 0,5l, Pieczywo: pszenno żytnie 30g,mało 82%5g, pasta twarożkowa z łososia 20g, ogórek kiszony sałata, Herbata z miodem i cytryną (A:1,3,7)

Obiad

  • 26.02
    Zupa krem z dyni z zielona pietruszką i śmietaną na wywarze warzywnym 200ml(A:1,7,9). Paluszki rybne 60g Ziemniaki purre 100g 70g (A:1,3,4,7,9) Bukiet warzyw na ciepło 60g Jogurt owocowy 1szt (A:1,3,4,7,9) Kompot wieloowocowy 200ml

Podwieczorek

  • 26.02
    Sałatka owocowa: winogron, banan, mandarynka, żurawina. Herbata z miodem i cytryną 200 ml

Śniadanie

  • 27.02
    Pieczywo: królewskie 30g,mało 82%5g, szynka z kurczaka 20g, ogórek zielony, papryka, sałata, Marchew do chrupania Herbata z miodem i cytryną (A:1,3,7)

Obiad

  • 27.02
    Zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami na wywarze wołowym 250-300ml (A:1,7,9). Gyros drobiowy 90g z sosem czosnkowo koperkowym na jogurcie naturalnym 50ml Ziemniaki 130g Mix sałat (pekińska, lodowa, rukola, roszpunka) z ziarnami słonecznika 70g. Sok jabłkowy świeżo wyciskany 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 27.02
    Koktajl jagodowy (wyrób własny)200ml Wafelki ryżowe 2szt.

Śniadanie

  • 28.02
    Pieczywo: Bułka kajzerka 30g,mało 82%5g, Jajecznica z zieloną cebulką 30g, pomidor, zielony ogórek, rukola Marchew do chrupania Herbata z miodem i cytryną 200ml (A:1,3,7).

Obiad

  • 28.02
    Zupa jarzynowa z kaszą manną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Sztuka mięsa w sosie własnym 60g Kasza bulgur 100g Sałatka z kapusty białej z warzywami(papryka, kukurydza, por, zielona cebulka) 60g (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 28.02
    Smoothy na soku świeżo wyciskanym z bananem, mandarynka, kiwi (wyrób własny) 200ml Biszkopty (A:1,3,7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli