Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 06.02
    Pieczywo: Pszenno-żytnie 40g, Masło 5g, Ser zółty 20g, Dżem, Papryka, Ogórek zielony, Herbata z cytryną 200ml, Kakao z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 06.02
    Zupa szczawiowa z zacierką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,3,7,9). Kurczak 60g w sosie słodko kwaśnym z warzywami Ryż 100g Jabłko ½ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7,9)

Podwieczorek

  • 06.02
    Bułka kajzerka 40g, Masło 5g, Szyneczka 10g, Pomidor, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 07.02
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g, Pasta twarogowa z tuńczykiem 20g, Ogórek kiszony, Rzodkiewka, Sałata, Herbata z cytryną 200ml, Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 07.02
    Zupa brokułowa z ziemniakami na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Pulpety wieprzowe 60g w sosie pomidorowym Makaron 100g Ogórek kiszony Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 07.02
    Koktajl owocowy 160 ml na jogurcie naturalnym (wyrób własny), Mandarynka, Wafelek ryżowy (A:7)

Śniadanie

  • 08.02
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g, Szyneczka 20g, Serek almette 10g, Ogórek zielony, Pomidor, Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 08.02
    Rosół z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze mieszanym 200 ml (A:1,3,7,9). Pałka z kurczaka 1 szt. Ziemniaki purre 100g Mix sałat z pomidorami koktajlowymi i słonecznikiem 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:7)

Podwieczorek

  • 08.02
    Kasza manna z musem owocowym 160 ml Ciastko zbożowe (A:1,3,7,8)

Śniadanie

  • 09.02
    Zupa mleczna płatkami górskimi 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g, Serek almette 10g, Ogórek zielony, Papryka, Sałata Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 09.02
    Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Pieczeń z indyka faszerowana szpinakiem i serem 60g Kasza burgur 100g Fasolka szparagowa z koperkiem 60g Sok jednodniowy mandarynkowy 160 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 09.02
    Drożdżówka z serem 1 szt. Kakao z mlekiem 2% 200 ml (1,3,7)

Śniadanie

  • 10.02
    Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g, Jajko 1 szt., Ogórek zielony, Papryka, Rzodkiewka, Herbata z miodem i cytryną 200ml Kawa zb(A:1,3,7)

Obiad

  • 10.02
    Barszcz ukraiński z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Ryba Miruna panierowana 60g Ziemniaki purre 100g Sałatka z kapusty kiszonej z marchewką i koperkiem 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7,8)

Podwieczorek

  • 10.02
    Jogurt 1 szt. Miś lubiś 1 szt. (A:1,3,4,7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli