Jadłospis

od 15.10. do 19.10.2018 r.

Data

Śniadanie

kcal

Obiad

kcal

Podwieczorek

kcal

 

 

 

15.10

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem 100g, makrela w oleju 20g, serek kanapkowy 10g, ogórek konserwowy, pomidor, kawa mleczna 100g lub herbata z cytryną i miodem 150g

 

 

 

280

 

 

 

Zupa fasolowa z kiełbasą, ziemniakami, warzywami i zieloną pietruszką 160g, ryż na sypko z musem jabłkowo- cynamonowym 160g, kompot wieloowcowy 150g, woda mineralna

 

 

 

500

 

Wek z masłem, polędwica sopocką i zielonym ogórkiem, herbata

 

 

 

180

 

 

alergeny:1,3,7

 

alergeny: 1,3,7,9

 

alergeny:1,3,7

 

 

 

 

16.10

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem i dżemem malinowym 100g, serek wanilowy danio, jabłko, marchewka surowa, herbata ziołowa150g 

 

 

 

290

 

Zupa krupnik z warzywami i zieloną pietruszką 160g, kotlet mielony 60g, ziemniaki z koperkiem 160g, sałatka z buraczków czerwonych 50g, kompot wieloowcowy 150g, woda mineralna 

 

 

 

500

 

wafelek ryżowy w polewie jogurtowej, gruszka 1/4 szt, woda

 

 

 

170

 

alergeny: 1,3,7,

 

alergeny: 1,3,7,9

 

alergeny:1,3

 

 

 

 

17.10

 

Pieczywo mieszane z masłem 100g, szynka chłopska 20g, serek almette 10g, papryka czerwona, zielona sałata, kakao100g lub herbata z cytryną i miodem 150g

 

 

300

 

Zupa brokułowa z ziemniakami, warzywami i śmietaną 160g, pierogi leniwe z masłem i miodem 160g, jabłko, brzoskwina, kompot wieloowcowy 150g, woda mineralna

 

 

490

 

sok mandarynkowy

(świeżo wyciskany), herbatniki

 

 

 

160

 

alergeny: 1,3,7

 

Alergeny: 1,3,7,9

 

alergeny:1,3,

 

 

 

 

18.10

 

Pieczywo mieszane z masłem i żóltym serem 100g, płatki kukurydziane(mieszane) na mleku, jabłko, marchewka surowa, herbata owocowa 150g

 

 

 

280

Zupa rosół z warzywami i zieloną pietruszką 160g, potrawka drobiowa 60g, ziemniaki z koperkiem 160g, sałatka obiadowa 50g, kompot wieloowocowy 150g, woda mineralna

 

 

 

500

 

 

Babka cytrynowa, jabłko, woda

 

 

 

180

 

 

alergeny:1,3,7

 

alergeny:1,3,7,9

 

Alergeny;1,3

 

 

 

 

19.10 

 

Pieczywo mieszane z masłem 60g, szynka konserwowa 20g, serek turek 10g, zielony ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem 150g lub kawa mleczna 100g

 

 

 

290

 

Zupa selerowa z ryżem i zieloną pietruszką 160g, filet z ryby(sola) z pieca 60g, ziemniaki z koperkiem 160g, surówka z kiszonej kapusty 50g, kompot wieloowcowy 150g, woda mineralna

 

 

 

 

500

 

 

 

banan 1/2 szt, , biszkopty bezcukrowe, herbata

 

 

 

17

 

 

 

 

 

 

 

 

alergeny;1,3,7

 

Alergeny:1,3,4,7,9

 

alergeny;1,3

 

 

PNWM

Gościmy

Odwiedza nas 122 gości oraz 0 użytkowników.